П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулось найбільше молитовне зібрання в історії Белграда

    Понад сто тисяч людей зібралися біля мощів святого єпископа Сербського Миколая та заполонили центральні вулиці сербської столиці під час Спаської ходи, яку 26 травня очолив патріарх Сербський Порфирій.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com з посиланням на Сербську Церкву.

    Через біль і скорботу, викликані стражданнями та втратою життя молодих людей у ​​муніципалітетах Врачар і Младеновац, цьогорічне свято Белграда – Вознесіння Господнє та традиційна Хресна хода до Дня Спасителя були відзначені словами святого єпископа Жицького і Охридського Миколая: «Молитвою випрошуймо блаженний мир між людьми!».

    На чолі процесії, несучи в руках великий Хрест Господній, йшли стипендіати патріарха: Сара Димитрієвич з Ніша – студентка другого курсу православного богословського факультету та Мілан Богосавлєвич з Ужице – випускник Філософського факультету у Белграді. В упорядкованому порядку сотні священиків, єромонахів, дияконів, читців, церковних хорів, члени сербської армії та поліції, сотні студентів релігійної освіти зі своїми вчителями та понад сто тисяч громадян Белграда дійшли до перехрестя Вулиці Короля Мілана та Короля Мілютіна.

    Там патріарх Сербський Порфирій відслужив панахиду за упокій душ невинних дітей: Ани, Софії, Андріяни, Катарини, Еми, Мари, Андрія та Ангеліни та за усіх жінок, які постраждали від домашнього насильства.

    Процесія на чолі з мощами святителя Миколая Сербського пройшла площею Славії та бульваром Визволення до Храму-пам’ятника Святого Савви. Перед храмом патріарх Сербський Порфирій звершив молебень та звернувся до вірян.

    Нагадаємо, на Архієрейському соборі Сербської Церкви засудили Україну, а не росію.

    Найсвіжіше

    Популярне