Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Архієрейському соборі Сербської Церкви засудили Україну, а не росію

    На Архієрейському Соборі Сербської Православної Церкви знов жодним словом не засуджують росію, але знов засуджують “теперішню владу в Києві”.

    Про це стало відомо з комюніке опублікованого на сайті СПЦ.

    Цією підтримкою від Сербської Церкви, хизується і УПЦ МП, але не скаже що одночасно ніякого засудження росії від братів сербів немає і що їх підтримують тільки тому, що їх вважають частиною РПЦ.

    “Собор також звернув увагу на духовні та геополітичні наслідки воєнного конфлікту в Україні. Тема страждань Української Православної Церкви нинішньою владою в Києві, конфіскація її майна, храмів і монастирів, витіснення монахів, переслідування окремих архієпископів і позбавлення її членів основних гарантованих прав і свобод людини. Міжнародними конвенціями обговорювалося зокрема. З цієї нагоди Собор знову піднімає свій голос на захист безправних і переслідуваних одновірців, звертаючись до відповідних міжнародних інституцій, щоб запобігти цій несправедливості”, – заявили в Сербській Церкві.

    Що у підсумку?

    Це справді насміхання над мирними церковними зборами, коли політичні інтереси призводять до ігнорування очевидних фактів і реальності ситуації. Попри складну політичну ситуацію, позиція Церкви має ґрунтуватися на істині та справедливості. Виправдання агресії росії проти України, водночас ігноруючи страждання українців, – це не шлях християнської Церкви.

    Єрархи Сербської Православної Церкви, здається, ухиляються від засудження російського вторгнення та жорстокостей на окупованих територіях, концентруючись лише на стражданнях російської церкви в Україні. Це прояв несправедливості та упередженості. До того ж в Сербській Церкві не згадують за випадки колаборації серед духовенства УПЦ (МП).

    Водночас УПЦ (МП) погано робить, посилаючись на підтримку від Сербської Церкви, оскільки така “підтримка” базується на однобічному баченні ситуації та політичних інтересах, а не на істині й справедливості.

    У таких складних обставинах дуже важливо, щоб Церква дотримувалася об’єктивної позиції, ґрунтованої на євангельських цінностях, а не на політичних інтересах і прикриванні “агентів в рясах” у власних рядах.

    Нагадаємо, митрополит УПЦ (МП) Лонгін знову маніпулює правдою. Також патріарх Московський схвалив застосування ядерної зброї і говорить про зближення із мусульманами.

    Найсвіжіше

    Популярне