П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський на саміті Ліги арабських країн: Допоможіть захистити людей, включно з мусульманами

    Арабські країни можуть допомогти Україні захистити своїх людей від російської агресії. Мова йде, зокрема, про мусульманську спільноту в Україні.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ президента Володимира Зеленського на саміті Ліги арабських держав.

    “Я хочу залишити цей заклик в Джидді: допоможіть захистити наших людей, включно з українською мусульманською спільнотою. Зі мною тут Мустафа Джемілєв – лідер кримськотатарського народу, один з корінних народів України. Його дім – це Крим, мусульманський регіон в Україні”, – сказав Зеленський.

    Президент зазначив, що кримські татари першими в Україні стали жертвами репресій росіян в окупованому Криму. Зеленський закликав арабські країни сприяти повернення українців, зокрема дітей, яких депортувала Росія.

    “У нас є позитивний досвід з Саудівською Аравією щодо звільнення наших людей, захоплених Росією. Ми можемо розширити цей досвід”, – заявив глава держави.

    Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський прибув до Саудівської Аравії і взяв участь у саміті Ліги арабських держав. Він зустрівся зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом.

    Найсвіжіше

    Популярне