Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Кенії екстремісти бомбили церкву під час нічного молитовного зібрання

    Мусульманські екстремісти підірвали бомбу під час вечірнього богослужіння на Страсну п’ятницю в храмі західної Уганди 7 квітня.

    Вибух у п’ятидесятницькій церкві NABI в Бігулі, округ Камвенге, пошкодив частину будівлі, припаркований автомобіль і кілька мотоциклів, повідомило місцеве джерело, передає christianpost.com

    Охорона церкви затримала одного з шести підозрюваних, Бвамбале Сададі і передала його поліції.

    «Поліція допитала 28-річного Бвамбале, який зізнався, що вів джихад для джанни [раю] в цей священний місяць Рамадан як спосіб служіння Аллаху, і що він винагородить його в раю», — повідомило джерело, чиє ім’я не розголошується з міркувань безпеки.

    Місцеві християни були шоковані. Коли члени церкви молилися, пролунав гучний вибух вогню, який охопив частину передньої церкви, в той час як віруючі проводили нічне молитовне зібрання.

    Цей напад став останнім з багатьох випадків переслідування християн в Уганді, задокументованих Morning Star News. Мусульмани складають не більше 12% населення Уганди, з високою концентрацією в східних районах країни.

    Нагадаємо, патріарх Александрійський прокоментував ситуацію в Судані. Також Вселенський патріарх відслужив літургію в Імбросі, наголосивши на важливості віри та традицій.

    Найсвіжіше

    Популярне