Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський про ситуацію в Судані: Єгипет зробить усе, що в його силах

    Години агонії і безкінечний кошмар для греків, що живуть в Судані, оскільки з кожним днем ситуація стає все більш неспокійною. Митрополит Нубійський і всього Судану Савва розповів про умови, що склалися, а патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II – про допомогу, яку надасть Єгипет.

    “Нічого не змінилося, єдине, що змінилося, це те, що сьогодні відбуваються інтенсивні повітряні удари і звідусіль лунають потужні вибухи. Ми отримали їжу, так що нам вистачить ще на 5-6 днів, і ми позичили барель нафти”, – сказав митрополит Нубійський і всього Судану Савва, передає orthodoxtimes.com

    “Коли настає світанок, ми живемо дивом, що це світанок і ми живі”, – каже о. Георгій Маурікос, священик православної митрополії.

    У православній митрополії Хартума 15 греків залишаються в пастці, в тому числі троє дітей… і хоча були побоювання, що запаси закінчуються, рішення нарешті було знайдено.

    Патріарх Александрійський Феодор II розповів ERT 3 про обіцянку президента Єгипту Абдель Фаттаха ас-Сісі, що він зробить все можливе, щоб допомогти цивільному населенню Судану.

    “Єгипет зробить все, що в його силах. Я розмовляю з послами в Греції і на Кіпрі, щоб дізнатися, як ми можемо доставити їм їжу, воду і медикаменти, тому що нікого не повинні зачепити кулі”, – сказав Патріарх Александрійський і всієї Африки.

    У Судані загалом перебувають 150 греків і 1000 європейців, які шукають виходу з пекла бойових дій.

    “На цей час ми намагаємося побачити всі можливості, аеропорт не працює, якщо не буде безпечного виходу, ми не зможемо евакуюватися”, – сказав Андреас Кацаніотіс, заступник міністра закордонних справ у справах греків за кордоном.

    У Судані внаслідок громадянського конфлікту, що триває, вже загинули 270 осіб, 2600 отримали поранення. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я.

    Найсвіжіше

    Популярне