П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відслужив літургію в Імбросі, наголосивши на важливості віри та традицій

    Вселенський Патріарх очолив Божественну літургію у вівторок вранці, 18 квітня 2023 року, в каплиці святого Миколая на Мармарі в Імбросі. За богослужінням молилися митрополити Імброський і Тенедоський Кирил, Мир Лікійських і Александруполіський Хризостом, мер Александруполіса Іоанніс Замбукіс, учні шкіл м. Імброс, а також численні віряни.

    Як передає orthodoxtimes.com, митрополит острова підніс Вселенському патріарху пам’ятну листівку.

    У своїй відповіді Вселенський Патріарх відзначив побожну атмосферу, яка панувала під час Божественної Літургії в цій маленькій і віддаленій каплиці, і підкреслив важливість віри в Христа і Його Церкву, а також збереження історії і традицій Імброса.

    Він сказав: “Те, що сьогодні організували митрополити Мири, Імброса і Тенедоса, є доказом великої любові до Імброса і його звичаїв. Митрополит Мири звернувся до історичних подій минулого. Ми повинні знати свою історію і своїх предків, шанувати їх, пам’ятати як приємне, так і неприємне, намагатися повторювати і увічнювати приємне, а неприємного, яке ми пережили в минулому, уникати. Звичайно, якщо це залежить від нас самих. Річ у тому, що ми повинні бути пов’язані з Імбросом та імбрійськими звичаями, незалежно від того, чи живемо ми постійно тут, в Імбросі, чи живемо в Константинополі, чи ще далі, за кордоном, оскільки, на жаль, багато хто з нас був змушений емігрувати…”.

    Згодом Вселенський Патріарх, єрархи, духовенство та вірні сіли на подвір’ї храму і під звуки традиційної імбрійської музики скуштували місцеві частування.

    Завершуючи свій візит на Імброс з нагоди Великодніх свят, Вселенський патріарх Варфоломій повернувся до Константинополя пізно ввечері у вівторок, 18 квітня.

    Нагадаємо, відбувся Великдень у громадах Вселенського патріархату в Литві. Також Вселенський патріарх надіслав своє великоднє послання.

    Найсвіжіше

    Популярне