Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Онуфрій не відмовлявся від російського паспорта – база даних МВС росії

    У переліку анульованих російських паспортів немає паспорта предстоятеля УПЦ (в єдності з МП) Онуфрія, в миру Орест Березовський. Сам Онуфрій, стверджував, що відмовився від громадянства Росії.

    Про те, що Онуфрій все ж таки має громадянство РФ повідомили журналісти російського видання “Агентство”, які скористалися пошуковою системою Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ Росії. У системі є перелік анульованих російських паспортів. Проте з’ясувалося, що паспорта Березовського Онуфрія там немає.

    Це ще раз підтверджує наявність російського паспорта в предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія, в миру Ореста Березовського.

    Раніше українські журналісти опублікували список російських паспортів  священнослужителів УПЦ (МП). Серед них є «громадянин» Онуфрій.

    Пізніше Онуфрій відреагував на скандал з паспортом і визнав, що мав російське громадянство, але нині нібито має лише український паспорт.  “Між Україною і Росією були добрі братські стосунки. Коли ці стосунки стали погіршуватись, особливо останніх десять років, я полишив російське громадянство. У мене немає російського паспорта. Особливо це було підтверджено, коли я виступив проти війни Росії з Україною і засудив Російську агресію. Я вважаю себе громадянином тільки України”, — підкреслив митрополит Онуфрій.

    Найсвіжіше

    Популярне