П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Онуфрій закликав вірян УПЦ (МП) в Хмельницьку відстоювати храми законними методами

    Очільник УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) митрополит Онуфрій звернувся до вірян Хмельницького та Хмельницької області. Він проігнорував скандал із побиттям військового представниками УПЦ (МП) у Хмельницьку, натомість виставив громадське обурення цим інцидентом, як гоніння на Церкву, згадавши про страждання, які взяв на себе Ісус Христос. Тобто на думку Онуфрія, представники УПЦ (МП) які били військового – це послідовники Господа Ісуса Христа.

    У зв’язку із забороною УПЦ (МП) в Хмельницькій області, митрополит Онуфрій закликав вірян захищати храми УПЦ (МП) «законними засобами».

    «Сьогодні вам Господь попустив разом з ним постраждати. Це є велика честь для християнина коли він страждає разом з Христом. Я розумію що вам важко, що багато неправди. Але Господь теж терпів неправду і ми повинні за все дякувати Богові. Це не означає що ми повинні опустити руки і бути пасивними. Ми повинні захищати свою святиню. Ми повинні законними засобами відстоювати і свої храми і свої монастирі», – сказав митрополит УПЦ (МП) Онуфрій.

    При цьому, він наголосив на тому, що необхідно молитися за всіх людей, включаючи тих, хто нападає на них, та проявляти любов і терпіння.

    Нагадаємо, Хмельницька обласна рада на позачерговій сесії, скликаній у зв’язку із побиттям військового священниками у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ (МП) у Хмельницькому 2 квітня, одноголосно проголосували за заборону діяльності УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) в області. Крім цього хмельницькі депутати відібрали право на землю в храмів УПЦ (МП).

    Також представника УПЦ (МП), який побив військового у Хмельницькому, оголосили в розшук. За свідченням нардепа, підозрюваний втік з України.

    Через скандал із побиттям, який викликав хвилю обурення в громадськості, ряд парафій УПЦ (МП) покинула цю структуру і долучилась до ПЦУ. Йдеться про храми у Хмельницькому та області (У Нетішині, Старокостянтинові).

    Найсвіжіше

    Популярне