Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Данілов відреагував на скандал, в який потрапили вірянки УПЦ МП у Львові

    У Львові одна з парафіянок УПЦ (в єдності з МП) заявила, що нібито війну почали “українці щирі”. Олексій Данілов пояснив, що серед представників московського патріархату – багато осіб працюють на ФСБ.

    Секретар РНБО розповів у ефірі телемарафону, що частину цих “парафіян” вже обмінювали на українських військовополонених, передає “24 канал”.

    Мова тут не про вірян. Ви можете ходити до церкви, молитися Богу. Ви ж не ходите до представників ФСБ, скажімо так, молитись“,– заявив Данілов.

    Секретар Ради національної безпеки й оборони України закликав ходити до тих церков, які не мають стосунку до ФСБ і все буде добре.

    Нагадаємо, у Львові відбувся пікет біля Свято-Володимирської церкви УПЦ МП у Сихівському районі. Активістка пояснювала, що церкві “московського патріархату” у Львові не місце.

    Після цього до дівчини почали говорити нібито парафіянки храму. Одна з них почала пояснювати, що нібито їхня церква ніяк не пов’язана з Росією. “А хто почав війну? Хто почав війну? Українці щирі!” – заявила одна з парафіянок.

    Варто додати, що у цей же день мер Львова Андрій Садовий заявив, що Свято-Володимирську церкву на Сихові демонтують. Адже це був самобуд. Саме біля цієї церкви відбувся скандал вранці 4 квітня.

    Складніша ситуація із храмом на вулиці Бобанича. Адже там майно належить громаді, яка на словах вже відреклася від московського патріархату. Міський голова пояснив, що стосовно цього храму є два варіанти:

    • або стати українською церквою офіційно;
    • або пройти процес націоналізації.

    Мер Львова запевнив, що всі необхідні документи вже підготували.

    Також львів’яни 9 квітня збираються на мирну акцію щодо проблеми УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне