Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Храм УПЦ (МП) на Сихові демотують, – мер міста Садовий

    Мер Львова Андрій Садовий розповів, яка доля чекає майно УПЦ (в єдності з МП) у Львові. Храм УПЦ (МП) на Сихові демонтують, каже Садовий, бо це самобуд.

    “Щодо самобуду на Сихові. Його демонтують найближчим часом. Прийняли першу ухвалу щодо передачі земельної ділянки Православній церкві України. Вона належатиме громаді”, – заявив Садовий.

    Мер Львова додав, що складніша ситуація із храмом на вулиці Бобанича. Майно належить громаді, яка на словах вже відреклася від МП.

    Садовий наголосив, що є два варіанти: або стати українською церквою офіційно, або пройти процес націоналізації. Мер Львова зауважив, що всі необхідні документи вже підготували.

    Раніше під Свято-Володимирською церквою на Сихові у Львові відбувся протест. Люди прийшли, аби висловити своє обурення через побиття військового у церкві у Хмельницькому.

    Прийшли під самобуд й прихильники УПЦ (МП). Вони намагалися прогнати протестувальників. Віряни УПЦ (МП) кричали, що війну почала Україна.  

    Минулого року в липні йшлося про те, що Сихівська парафія УПЦ московського патріархату вирішила перейти до Православної Церкви України. Про це заявляв голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

    Раніше стало відомо, що Львів’янина засудили за розпалювання національної та релігійної ворожнечі. Нагадаємо, у Іршанську віряни покинули УПЦ (МП) і приєднались до ПЦУ. Також у Кам’янці-Подільському проголосували за заборону Московського патріархату, а хмельницькі депутати відібрали право на землю в храмів УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне