Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    «Дім путіна» та «чорти ФСБ». Парафія УПЦ у Львові перейшла до ПЦУ

    Сихівська парафія УПЦ московського патріархату вирішила перейти до Православної Церкви України. Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького від 6 липня.

    Цим розпорядженням глава області дає старт реєстрації статутів кількох релігійних громад. Серед них – внесення змін до вже існуючого статуту Релігійної громади Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова, передає Львівський портал.

    Йдеться про парафію саме московського патріархату – Святоволодимирську церкву УПЦ МП на проспекті Червоної Калини. Довкола неї ще з 90-х років не вщухав земельний скандал, а з початком повномасштабної війни росії проти України невідомі розмальовували храм написами «Дім путіна» та «чорти ФСБ», а нещодавно він ще й горів.

    Тепер статут цієї громади московського патріархату мають мають зареєструвати у новій редакції як статут релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії святого Володимира у Сихівському районі міста Львова».

    Найсвіжіше

    Популярне