Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Вірянка УПЦ (МП) у Львові заявила, що війну почали українці

    Парафіяни УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) заявили, що нібито саме Україна розпочала війну з Росією.

    Як повідомляє повідомляє видання «Варта», група прихожан намагалася зірвати пікет поблизу Свято-Володимирської церкви у Сихівському районі міста. Під час пікету вірянка УПЦ (МП) заявила, що війну почала Україна, а не росія.

    Віряни УПЦ (МП) також почали доводили дівчині з плакатом проти РПЦ, що їхня церква з РФ нібито ніяк не пов’язана. Однак конструктивного діалогу не вийшло: віряни обізвали дівчину несповна розуму. Згодом чоловік, який вийшов з храму заявив, що підтримує УПЦ (МП), тому що є «росіянином».

    Раптово до дівчини підійшла літня жінка, яка заявила, хто, на її думку, почав війну в Україні. «А хто почав війну? Хто почав війну? Українці щирі!» – заявила вірянка УПЦ (МП).

    Протестувальниця відповіла, що Росія розпочала війну в Україні, на що парафіяни почали кричати, що це «Брехня! Брехня! Брехня».

    Пізніше в коментарі місцевим ЗМІ дівчина, яка влаштувала пікет, заявила, що її основною метою було показати, що філії РПЦ не місце у Львові, а обов’язок кожного цивільного громадянина – викоренити все російське з України.

    “Почали телефонувати іншим парафіянам цієї РПЦ, і протягом двадцяти хвилин вони приєдналися. На місце також приїхала поліція, але у протест не втручалася і не забороняла. Основна ідея цього протесту — звернути увагу влади, що РПЦ у Львові не місце… Наш обов’язок як цивільних викоренити все російське з України. Ми не можемо чекати, поки хлопці повернуться з війни і боротимуться ще й тут із російською навалою”, – розповіла учасниця пікету у коментарі виданню.

    Нагадаємо, у Іршанську віряни покинули УПЦ (МП) і приєднались до ПЦУ. Також у Кам’янці-Подільському проголосували за заборону Московського патріархату, а  хмельницькі депутати відібрали право на землю в храмів УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне