Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Павло (Лебідь) закликав вірян утриматись від революції і протистояння через Лавру

    Митрополит УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) Павло (Лебідь) заявив, що держава не має права виселяти їх із Києво-Печерської лаври, бо їм немає куди складати речі. Також Павло закликав вірян утриматись від революції і протистояння через виселення із Лаври.

    «Нам дали два тижні – до 29 березня – щоб ми виселилися з обителі. Ми не зможемо цього зробити з будь-якої причини. Тому що за 35 років братія зробила все, щоб упорядкувати життя обителі та паломників…  Сьогодні у нас немає місця, щоб все це возити. Ми не маємо наміру це вивозити. Для чого? Щоб держава розікрала, як це було в 1917 році?», – сказав митрополит Павло.

    Він додав, що зараз в Лаврі стоїть поліція, яка поводиться спокійно.

    Крім цього, митрополит Павло обурився, як члени Синоду УПЦ (МП) стояли під Офісом Президента близько 4 годин. Це на думку Павла, показує «повагу влади». Павло, однак не уточнив, що зустріч з президентом не була попередньо запланована згідно з протоколом.

    Митрополит Павло зізнався, що монахів УПЦ (МП) підбурюють до силового протистояння. Хто конкретно це робить він не уточнив. «Багато нас звинувачують що ми начебто здаємо обитель без бою. Прийдіть подивіться…вчора на прохідних воротах стояло чотирнадцять людей автоматами. Що ми можемо зробити?», – жаліється Павло.

    Єрарх УПЦ (МП) негативно висловився і про ПЦУ: «Ми всі проти політичної партії які створено державою для чиїхось угод – ПЦУ. Ми не перейдемо… я думаю більшість».

    За словами митрополита Павла (Лебедя), патріарх Варфоломій начебто обіцяв зробити екзархат, якщо «митрополит Онуфрій поклониться йому».

    Далі митрополит Павло закликав вірних утриматись від революції і силового протистояння з правоохоронцями: «Не може бути Революції, не можуть кидатися якісь суміші спалюючі, не можемо кидати каміння. Ми тільки можемо молитися».

    «Я не можу гарантувати всім безпеки. Тому що можуть прийти люди провокатори, які будуть робити те, щоб розпочати протистояння», – припустив Павло.

    Раніше релігієзнавець розповідав, що на території Лаври Павло (Лебідь) будував готелі та ресторани. Крім цього секретар РНБО Олексій Данілов розповів як виселятимуть УПЦ (МП) з Лаври і запевнив, що «фізичної сили не буде».

     

    Найсвіжіше

    Популярне