Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Фізичної сили не буде», – Данілов розповів як виселятимуть УПЦ (МП) з Лаври

    Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що держава не допустить застосування фізичної сили або насильства до представників церкви, але також не дозволить впливу релігійних структур на політичні процеси. В інтерв’ю Радіо Свобода він наголосив, що серед священнослужителів є агенти ФСБ Росії, які намагаються підривати суверенітет і територіальну цілісність України.

    “Те, що стосується церкви – це стара історія. Звичайно, не буде ніякого застосування фізичної сили, насильства. Ми не Російська Федерація. Але ми точно будемо виконувати те, що належить нам, з урахуванням тих нормативно-правових актів, які є на нашій території”, – висловився Данілов.

    Він зазначив, що цим користуються представники 5-го і 1-го управлінь ФСБ Російської Федерації, які є безпосередньо в певній кількості в цьому середовищі.

    «Ми ж не проти церкви. Ми не проти тих людей, які мають стосунок до тих чи інших релігійних процесів. Але ми проти впливу на державу цих речей. Ви не маєте державі права диктувати, ви не маєте державу тримати у заручниках”, – сказав секретар РНБО.

    Найсвіжіше

    Популярне