П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ позбавлення громадянства єрархів УПЦ (МП) назвали «боротьбою з канонічною церквою»

    Московський патріархат, який благословляє вбивства українців знову заступився з проросійських єрархів УПЦ (МП), визнавши її «канонічною» і «гонимою». Голова Синодального відділу із взаємин Церкви із суспільством та ЗМІ Московського патріархату Владімір Лєгойда назвав «черговим витком боротьби з канонічною Церквою» позбавлення державною міграційною службою України громадянства п’яти проросійських єрархів Української Православної Церкви в єдності з Московським патріархатом.

    Про це йдеться на сайті Московського патріархату.

    Як повідомлялось, громадянства були позбавлені митрополит “Хустський і Виноградівський” Марк (Петровцій),  архієпископ “Бучанський” Пантелеймон, вікарій архієпископ “Арцизький” Віктор, вікарії Київської єпархії єпископ “Макарівський” Гедеон (Харон) та єпископ “Вишневський” Спиридон.

    «Українська влада продовжує цілеспрямовано знищувати єдину канонічну Церкву України. Позбавлення громадянства як форма антицерковних репресій використовується ними вже не вперше. При схвальному мовчанні світової правозахисної спільноти найогидніше реалізується завдання зі знищення неугодної релігійної громади», — заявив представник Московського патріархату Лєгойда.

    За словами Лєгойди, нібито немає «і не може бути жодних доказів того, що ці єпископи завдали будь-якої шкоди Україні».

    В дусі кремлівської пропаганди Лєгойда навіть змалював Україну в похмурих тонах:  «Переслідування Української Православної Церкви будуть назавжди вписані в історію Європи та світу як приклад найганебнішої безкарності — поряд із гоніннями на Церкву з боку радянських безбожників. Закликаємо міжнародні правозахисні організації звернути увагу на беззаконня, що твориться в Україні, стосовно представників релігійних організацій».

    Всі ці слова представника Церкви країни агресора збігаються із заявами УПЦ (МП). Зазначимо, що Онуфрій написав скаргу в ООН, у якій жалівся на українську владу, яка нібито звершує «гоніння». Особливо багато УПЦ (МП) скаржиться на гоніння від часу проведення СБУ обшуків у єпархіальних установах цієї церкви, де було знайдено багато доказів роботи на російську федерацію.

    Найсвіжіше

    Популярне