Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Онуфрій написав скаргу в ООН і пошкодував, що УПЦ (МП) не запросили на засідання Радбезу ООН

    Предстоятель Української православної Церкви (в єдності з Московским патріархатом) митрополит Онуфрій направив звернення до керівництва Організації Об’єднаних Націй щодо “дискримінації православних християн УПЦ”.

    Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    Онуфрій звертає увагу чиновників ООН на “незалежний статус УПЦ”, на те, що “найбільша конфесія України, яка з перших днів засудила збройну агресію Росії проти українського народу … надає масштабну допомогу усім постраждалим від війни, багато вірян УПЦ зі зброєю в руках захищають свою Батьківщину”.

    Керівництво УПЦ (МП) написало в ООН про “антицерковні законопроєкти” №8221, №8262, №8371, №7403, № 8012; про застосування персональних санкцій до релігійних діячів УПЦ (МП), а також про “протизаконну діяльність органів місцевого самоврядування”.

    Також у зверненні згадали про те, що “на недавньому засіданні Ради безпеки ООН обговорювалось питання щодо ситуації, яка склалась навколо Української Православної Церкви, проте без самої УПЦ”.

    “Зважаючи на складність ситуації, Українська Православна Церква готова надати свого представника і донести важливу інформацію до міжнародної спільноти з перших вуст”, — йдеться у документі.

    Нагадаємо, напередодні згаданого засідання Радбезу ООН УПЦ (МП) повідомила, що “не зверталася до жодної держави з проханням про сприяння у захисті своїх прав, а тим більше до держави, яка вчинила віроломний збройний напад на нашу країну”. Також в УПЦ (МП) запевнили, що не уповноважували нікого з РПЦ виступати від їхнього імені в ООН.

    Найсвіжіше

    Популярне