П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В ООН Росія заявила, що «Україна на межі наймасштабнішого міжконфесійного конфлікту в Європі»

    «Україна на межі наймасштабнішого міжконфесійного конфлікту в Європі». Такі меседжі продовжує поширювати агітпроп через проросійські ресурси. Мовляв, в Україні «катастрофічна» ситуація з церквою Московського патріархату. Ба більше, Росія ініціювала скликання Радбезу ООН нібито через «утиски» церкви Московського патріархату, яку називає «єдиною канонічною православною церквою в Україні».

    Разом з тим, ще до початку Радбезу в УПЦ (МП) заперечили прохання про допомогу в захисті своїх прав. Кажуть, що не звертались до жодної держави, тим паче до тієї, яка вчинила збройний напад на Україну, передає Детектор.media.

    Російська пропаганда системно поширює меседжі, що Україна «знищує» найбільшу релігійну конфесію. Попри те, що за результатами соціологічного дослідження КМІС, 72 % українців вважають себе православними, а 54 % — ідентифікують себе саме з Православною церквою України.

    Також пропагандисти використовували для просування меседжу повідомлення про напад на священника у храмі й стверджували, що на Волині підпалили церкву, настоятель якої відмовився переходити до ПЦУ.

    Україна — світська держава, яка гарантує своїм громадянам свободу світогляду і віросповідання. Натомість Росія намагається використати релігію як зброю проти українців.

    Найсвіжіше

    Популярне