Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) кажуть, що не просили росіян і РПЦ за них заступатись в ООН

    Постійний представник російської федерації при ООН Небензя В. О. запросив окреме засідання Ради Безпеки ООН на 17 січня 2023 року щодо ситуації, що склалася навколо Української Православної Церкви в єдності з Московським патріархатом. Росіяни грозились жалітись на Україну в ООН через «гоніння» на УПЦ МП. Тепер в УПЦ МП кажуть, що не просили представників країни агресора цього робити.

    «…повідомляємо, що Українська Православна Церква (в єдності зМП, – ре.) на даний момент не зверталася до жодної держави з проханням про сприяння у захисті своїх прав, а тим більше до держави, яка вчинила віроломний збройний напад на нашу країну», – йдеться в заяві, опублікованій на сайті відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП).

    Також в УПЦ (МП) запевнили, що не уповноважували нікого з РПЦ виступати від їхнього імені в ООН.

    Також в УПЦ (МП) закликали владу Росії не говорити від імені УПЦ (МП) на міжнародних площадках та не використовувати релігійний фактор у власних політичних цілях.

    Разом з тим, в УПЦ (МП) просять українську владу «проводити виважену релігійну політику всередині країни, забезпечувати рівні права всім релігійним організаціям, щоб не давати приводу державі-агресору використовувати релігійну політику нашої держави у власних інтересах».

    Як повідомляв Духовний Фронт України, 17 січня росія буде жалітись на Україну в ООН через ситуацію з УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне