Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Засідання Радбезу ООН через “утиски” УПЦ (МП): що відповіли Франція та Китай

    У вівторок, 17 січня, у штаб-квартирі Організації об’єднаних націй у Нью-Йорку відбулось засідання Ради безпеки, ініційоване Росією під приводом “утисків єдиної канонічної православної церкви в Україні”.

    Постійний представник Франції Ніколя де Рів‘єр звернув увагу, що Росія знову намагається відволікти міжнародне товариство від нагальних питань, повідомляє “Суспільне”.

    “Використовуючи свободу віросповідання, вона відволікає увагу цієї ради та міжнародної громади від російської агресії, яка триває майже рік, спричиняючи величезні страждання суверенному українському народу. Ми засуджуємо російські ракетні удари по Дніпру. І сьогоднішнє засідання, ще один приклад російської дезінформаційної стратегії, яка так цинічно проводиться. Цю зустріч було скликано під приводом захисту релігійних свобод, але тим часом під час православних свят не було ніякого припинення бойових дій”, – сказав на засіданні Радбезу Рів‘єр.

    Представник Албанії Феріт Ходжа зазначив, що “ЮНЕСКО підтвердила руйнування 2300 місць культурної спадщини, в тому числі і релігійних місць поклоніння”.

    Постійний представник України у Раді безпеки ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія вимагає міжнародне товариство слухати нісенітниці.

    А представник Китаю Чжан Цзюнь закликав сторони до мирних переговорів: “Китай завжди заявляв, що захист прав на вільне віросповідання має бути захищене. Це допомагає забезпечити позитивну енергію, яка сприяє розбудові миру. Переговори – це єдиний можливий спосіб вийти із кризи. Китай закликає всі сторони діяти раціонально і долучитися до діалогу”.

    Найсвіжіше

    Популярне