П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Спецслужби Польщі: Росія використовуватиме РПЦ для легітимації війни проти України

    У польській розвідці прогнозують, що Росія використовуватиме Московський патріархат в інших країнах для легітимації війни РФ проти України і радикалізації західних суспільств.

    Про це заявив заступник міністра-координатора розвідслужб Польщі Станіслав Жарин.

    “Можна очікувати, що Православна Церква може бути використана на міжнародному рівні для легітимізації війни, а також для поляризації та радикалізації західних суспільств, в яких Церква здійснює свою діяльність. Це типовий modus operandi (метод дії), який використовується для гібридних атак проти західних країн”, – заявив Жарин.

    Він наголосив, що «Кіріл багато років був функціонером російського режиму; це людина влади з дуже важливою функцією для (кремлівського, – ред.) режиму».

    Жарин заявив, що дії Кіріла (Гундяєва) – це спроба використати релігійні маніпуляції для консолідації російського суспільства, спроба представити російський агресивний імперіалізм як боротьбу між добром і злом, спроба спотворити образ Росії, яка подається як оплот моральних цінностей.

    За словами представника польської розвідки, симптоматично, що РПЦ нещодавно оприлюднила листи патріархів з різних країн, які використовувалися, щоб показати, що православні громади за межами Росії нібито підтримують дії росії проти України.

    Нагадаємо, архієрей РПЦ розповів окупантам, що вони вмирають за «святу Русь» в Україні. Також Стало відомо, хто із «бойових» служителів РПЦ отримав медалі за війну проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне