Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Скандальний митрополит УПЦ (МП) Лука продовжує поминати патріарха Кіріла

    Митрополит Запорізький УПЦ (що в єдності з МП) Лука (Коваленко) під час великого входу на Літургії 11 січня 2023 р. пом’янув патріарха Кіріла.

    За даними офіційного сайту єпархії, в цей день Лука очолив загальноєпархіальну Літургію в Свято-Покровському соборі Запоріжжя.

    Про це повідомив клірик Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) отець Андрій Пінчук у своєму телеграм-каналі.

    “Руzкій мір знов показав свій оскал. Любителі путіна знову опаганюють храми УПЦ (МП). Облизувачі гундяєва знову збираються на шабаш. Бо для них нема ані України, ані всіх нас з вами. Вони очікують на асвабадітєлєй і чекають на руzкій мір. Кажуть, що на цьому аудіо — олтарний запис служби 11 січня 2023 року Луки Запорізького, митрополита та члена синода УПЦ (МП). Більше ніяких експертиз не потрібно. Лука все проекспертизував. УПЦ – частина московського гундяєвпаханату”, — підсумував отець Андрій.

    Варто зазначити, що волонтер Роман Сініцин на початку повномасштабного вторгнення рф звинуватив митрополита УПЦ МП Луку в співпраці з окупантами. Саме заяви Коваленка про українських людей, через яких, нібито були проблеми в гуманітарної колони допомагали російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення в Україні.

    Нагадаємо, 1 грудня 2022 р. відбулося засідання РНБО, на якому були розглянуті численні факти зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором і прийнято відповідні рішення. Зокрема, Державна служба України з етнополітики та свободи совісті має забезпечити у двомісячний строк відповідно до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української Православної Церкви на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом, за необхідності вжити передбачених законом заходів.

    Найсвіжіше

    Популярне