Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Розкольники будуть покарані»: Московський патріарх Кіріл лютує через Богослужіння ПЦУ в лаврі

    Глава РПЦ заявив, що «пройде дуже небагато часу» і нинішня влада «не царюватиме і пануватиме над Україною». Він також впевнений, що прагнення до незалежної від Московської патріархії Церкви – це розкол, створений державою. Гундяєв вперто відмовляється вірити, що самі українці не хочуть бачити Московський патріархат в Україні.

    Про це в Успенському соборі московського кремля заявив Кіріл (Гундяєв), повідомляють на офіційному сайті РПЦ. Духовний Фронт України спробував проаналізувати маніпулятивні заяви моспатріарха.

    «Я думаю, що не так довго чекати – Бог осміяним не буває, і покарані будуть усі творці розколів, і всі ті ряжені «архієреї», на яких соромно дивитись – настільки навіть зовнішній вигляд не відповідає званню. Думаєте, що тільки ми звідси маємо цей зір та розуміння реальності, що склалася сьогодні на українській землі? Сам український народ все бачить і розуміє», – запевнив Московський патріарх Кіріл.

    Як би це цинічно не звучало, але він навіть намагався переконати вірян в храмі, що російська церква, яка благословляє окупантів на знищення України, сьогодні «разом з українським народом».

    «Ми молимося за вірний канонічній істині український єпископат, ми молимося за тих, кого сьогодні виганяють із храмів, ми молимося за віруючий народ, щоб він зберіг віру православну, і точно знаємо, що як зникли обновленці – так зникнуть розкольники, бо вони виконують злу, диявольську волю, руйнуючи православ’я Київської землі. Думаю, чекати не так вже й довго. Як перемолотило політичне лихоліття радянських вождів, які підняли руку на церкву, так і нинішня влада не царюватиме і пануватиме над Україною. І, гадаю, пройде дуже небагато часу, коли все зміниться», – лякає Україну очільник Російської Церкви.

    Завданням РПЦ у  війні проти України, Кіріл назвав молитву про те, щоб в самій росії не сталось «будь-якого нашестя іноплемінників» і громадянської війни. Кіріл навіть заявив, що молиться за якнайшвидший “мир” і “щоб припинилася міжусобна боротьба  на землі Українській, щоб ніхто не використовував конфлікти, що почалися в Україні, для розв’язання ще більшої війни, до якої ворожі Росії сили хотіли б залучити і наш народ».

    Нинішню ситуацію в Україні він описав як «точно таке ж біснування, як у Росії після революції», коли обновленська церква почала захоплювати храми справжньої Російської православної церкви.

    Варто зазначити, що тези, які озвучив Кіріл (Гундяєв) раніше були озвучені високопоставленими єрархами УПЦ (МП).

    Скріншот із Фейсбуку архієпископа Іони Черепанова

    Так архієпископ Іона (Черепанов) із УПЦ (МП) порівнював предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія із обновленцями. Він навіть виклав у мережу відповідні фото із Епіфанієм і очільником Обновленської Церкви, яка існувала після Лютневої революції. Тобто УПЦ МП в Україні говорять в один голос із Моспатріархією в росії.

    7 січня предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звершив Різдвяне Богослужіння у головному соборному храмі Києво-Печерської лаври – Успенському соборі. Раніше такі служби у соборі проводила лише УПЦ в єдності з Московським патріархатом. Як бачимо, ця подія неабияк розлютила не тільки митрополита Павла (Лебідя) і Онуфрія, але і Московську патріархію. Варто зазначити, що в УПЦ (МП) вже лякають Апокаліпсисом через службу ПЦУ в Києво-Печерській лаврі. Там також називали «великою ганьбою для України» службу ПЦУ в Лаврі.

    З усім тим, на службу прийшло дуже багато українців і військовослужбовців. Президент України був радий був бачити стільки людей і запевнив, що ніхто більше не робитиме українське чужим у Лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне