Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Львівський (ПЦУ) Димитрій: Служіння в Лаврі змінить хід української історії

    7 січня, з нагоди свята Різдва Христового, в головному храмі Лаври – Успенському соборі, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, предстоятель ПЦУ, очолив урочисту Божественну літургію. Про важливість цієї події для українського православ’я на своїй Фейсбук-сторінці зазначив Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Владика Димитрій:

    «Христос народжується – славте! Подія, яка матиме вплив на подальші зміни в українському православ’ї. Сьогоднішня подія безсумнівно увійде в історію українського православ’я, як знакова і така, яка змінить хід української церковної історії. Українські церковні достойники, борці за автокефалію Української Церкви ХХ ст. могли служити в Софії та в ін. знакових храмах м. Києва, але у головному храмі Києво-Печерської лаври – Успенському, Блаженніший Епіфаній, як Предстоятель Православної Церкви України, служить вперше. Цієї події не може не помітити весь християнський світ і особливо православний. Отож чекаймо добрих новин…», – написав архієрей у соцмережі.

    Він звернув увагу, що Різдво Христове нас благословляє. «Це також знакове свято для нас. Чотири роки тому ми отримали Томос про автокефалію у різдвяний Святвечір!».

    Нагадаємо, Ткаченко повідомив, що міжвідомча комісія вивчить, як використовується держмайно в Нижній лаврі. Також предстоятель ПЦУ буде працювати, щоб молитва за український народ і військо звучала в лаврі щоденно.

    Найсвіжіше

    Популярне