П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП негативно відреагували на Богослужіння предстоятеля ПЦУ в Лаврі

    У пресслужбі УПЦ МП негативно відреагували на Богослужіння українською мовою, яке незабаром звершить предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

    За словами невідомих представників пресслужби УПЦ МП, які дали коментар телеграм каналу «Klymenko Time», Різдвяні «богослужіння» в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври є «великою ганьбою».

    При цьому, в УПЦ МП назвали «рейдерством» відмову влади продовжувати з Московським патріархатом оренду на деякі храми в Києво-Печерській лаврі.

    «Ця подія стане великою ганьбою для України. На відміну від інших випадків із захопленнями наших храмів прихильниками ПЦУ, у цьому випадку це рейдерство відбувається безпосередньо за розпорядженням найвищих представників влади. Помісні церкви за кордоном будуть, м’яко кажучи, здивовані станом свободи совісті та прав на релігійне сповідання у нашій країні» – заявили у пресслужбі УПЦ МП.

    Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що предстоятель ПЦУ звершить Богослужіння в Успенському соборі лаври на честь Різдва Христового. Початок богослужіння у суботу, 7 січня, о 9 годині ранку.

    Найсвіжіше

    Популярне