Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Радий був бачити стільки людей. Ніхто більше не робитиме українське чужим у Лаврі — Зеленський

    Президент Володимир Зеленський прокоментував різдвяне богослужіння предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

    Про це глава держави сказав у своєму зверненні наприкінці 318-го дня війни.

    «Я був радий сьогодні бачити, скільки людей, скільки наших воїнів прийшли на службу Божу в храм Києво-Печерської лаври – у те святе місце, яке є одним із витоків української культурної традиції.

    Дуже важливо, що в лаврі сьогодні прозвучала і ще звучатиме щира молитва за Україну і що ніхто більше не буде робити українське чужим у лаврі. Українська незалежність має бути міцною в усіх її елементах і буде такою. Завжди. Ми з вами це забезпечуємо, сказав президент.

    Глава держави також сказав, що підписав сьогодні укази про запровадження в дію рішень РНБО – відбулося чергове засідання.

    “По-перше, ми затвердили загальний план роботи РНБО в цьому році. Головний пріоритет – це убезпечення нашої незалежності, зміцнення нашої здатності оборонятись – усіма кроками, які необхідні, усіма засобами, які спрацюють.

    По-друге, є проміжний підсумок у роботі щодо багатьох громадян Росії та повʼязаних із нею осіб, які виправдовують війну, допомагають її вести чи оспівують державу-терориста. Сьогодні є перший такий санкційний список – будуть наступні рішення щодо санкцій проти таких осіб.

    Усі, чий голос звучить в унісон із гуркотом російської артилерії, будуть ізольовані від цивілізованого світу».

    Найсвіжіше

    Популярне