Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП лякають провокаціями в Лаврі через богослужіння ПЦУ

    Українська православна церква в єдності з Московським патріархатом побоюється провокацій з боку Православної Церкви України в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

    Про це йдеться у заяві УПЦ МП, передає Духовний Фронт України.

    “Останню добу в афільованих з одіозним олігархом П. Порошенком ЗМІ представники ПЦУ активно мусують тему можливих провокацій біля Успенського собору Києво-Печерської Лаври. Оскільки Українська Православна Церква ніколи не вчиняла і не планує ніяких провокацій, стає зрозумілим, що розмова про провокації є інформаційним фейком, або ж провокативні дії на 7 січня можуть готувати самі представники ПЦУ з метою звинуватити в них вірян канонічної Церкви”, – заявили в УПЦ МП.

    Крім цього в УПЦ Московського патріархату запевняють, що віряни ПЦУ нібито неодноразово влаштовували бійки і хуліганські дії стосовно вірян, тому нібито під час перебування ПЦУ на території Успенського собору Лаври зростає загроза порушення порядку.

    Як доказ своїх слів, в УПЦ МП навели випадки нападів на духовенство, що були нещодавно. Йде мова про психічно хворого злочинця, який скоїв напад на священника УПЦ МП у Вінниці і схожий інцидент на Одещині.

    До того ж в УПЦ МП вважають, що їх до Успенського храму не допустили “безпідставно”. Це за словами УПЦ МП начебто має ознаки провокації із п. 2 статті 161 Кримінального кодексу України, вчиненої посадовими особами.

    Нагадаємо, 5 грудня стало відомо, що Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської лаври повернули державі. Також предстоятель ПЦУ проведе богослужіння з нагоди Різдва Христового 7 січня.

    Також в УПЦ МП негативно відреагували на Богослужіння предстоятеля ПЦУ в Лаврі.

    Найсвіжіше

    Популярне