Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Двері двох церков в Києво-Печерській Лаврі закриті на замок: працює комісія

    У Києві в понеділок, 2 січня,  Успенський собор та Трапезна церква Києво-Печерської лаври зачинені на замок, а двері опечатані. Наразі там працює комісія музею.

    Про це повідомляє Обозреватель. Представникам УПЦ в єдності з МП не подовжили договір на користування цими об’єктами.

    На сторінці Національного заповідника Києво-Печерської лаври у Фейсбуці теж повідомили, що “Успенський собор та Трапезна церква ЗАЧИНЕНІ у зв’язку з роботою комісії”.

    Із 1 січня представники УПЦ Московського патріархату вже більше не використовують Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської лаври. Наразі у цих будівлях працює спеціальна комісія заповідника.

    Двері сакральних будівель закриті на замки та опечатані. Коли їх знову відкриють для прихожан та чи будуть там відбуватись служіння, поки не відомо.

    Раніше Мінкульт рекомендував не продовжувати оренду Києво-Печерської лаври з УПЦ (МП). Потім митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) заявив, що їх можуть не пустити до храмів Києво-Печерської Лаври.

    Нещодавно митрополит Павло (Лебідь) прирівняв Московський патріархат із Богом і радив вірянам читати псалми із прокляттями на ворогів. Він також просив Зеленського не забирати в УПЦ (МП) головні храми.

    Нагадаємо, 1 грудня в Києво-Печерській лаврі прославляли «русскій мір», піснями про «матушку русь». Також митрополит Олександр (Драбинко) вважає, що ПЦУ можуть передати головний храм Лаври.

    Трапезна Церква
    Успенський Собор

    Найсвіжіше

    Популярне