Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Павло (Лебідь) заявив, що їх можуть не пустити до храмів Києво-Печерської Лаври

    Щось недобре відбувається в Києво-Печерській лаврі після того, як там співали хвалебних пісень про росію.  

    Під час вечірнього богослужіння митрополит УПЦ в єдності з Московським патріархатом Павло (Лебідь) нагадав, що договір оренди Верхньої лаври закінчується, і влада не має наміру його продовжувати. Відео із його словами поширила скандально відома захисниця УПЦ МП Вікторія Кохановська.

    «Сьогодні мені стало відомо про те, що це ще не точна інформація, що у нас закінчується договір оренди Трапезного та Успенського собору. Негласно нам підтвердили про те, що вже наступної суботи і воскресіння нас не пустять до цього храму, ні до одного, ні до іншого», − сказав він.

    «Ми не можемо сказати, що буде далі», – зазначив Павло і закликав читати Псалтир, акафіст преподобним отцям Києво-Печерським та повідомив, що у понеділок чи вівторок буде офіційна інформація.

    Митрополит УПЦ МП повідомив, що кілька разів дзвонив до міністра культури, але він жодного разу не взяв трубки, не відповів. 

    «Ми у понеділок збиратимемося з директором заповідника і дамо вам точний результат – чи будемо тут збиратися на території Верхньої лаври чи не пустять нас», – сказав він. 

    Раніше митрополит «незалежної» УПЦ МП Павло (Лебідь) молився з священниками Московського патріархату в Ізраїлі. Він також їздив в Туреччину домовлятись із РПЦ як протидіяти автокефалії.

    Нагадаємо, РНБО доручила Кабміну перевірити законність перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі. Також президент України підписав рішення РНБО про заборону релігійних організацій, пов’язаних з росією.

    Найсвіжіше

    Популярне