Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ оголосила підозру священнику з лаври, на богослужінні якого прославляли «русскій мір»

    Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру організаторам богослужіння, під час якого у Києво-Печерській лаврі вихваляли «русскій мір».

    Про це повідомляє пресслужба СБУ.

    У ході досудового розслідування встановлено факт протиправних дій одного із священнослужителів і його спільників, які брали участь у тій службі. Це підтверджено відповідними експертними дослідженнями.

    На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

    На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять, на відкритому повітрі та пам’ятник

    На зображенні може бути: 3 людини та люди стоятьТак, вказані особи підозрюються у вчиненні правопорушень за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене групою осіб).

    На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та текст «ального служба безпеки украйни»

    Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

    СБУ нагадує, що одразу після вказаного інциденту у Києво-Печерській лаврі очільник спецслужби Василь Малюк заявив, що він не залишиться без належної реакції спецслужби.

    «Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на «пробудження матушкі-русі», мають розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

    Нагадаємо:

    • Вранці 22 листопада Служба безпеки України проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві.
    • У пресслужбі повідомили, що ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.
    • Крім Лаври СБУ завітала до церковників УПЦ (МП) на Рівненщині: шукають ДРГ і зброю.
    • Раніше на території Києво-Печерської лаври молилися за Росію. Голова СБУ Василь Малюк заявив, що матеріали вже вивчає Служба безпеки.
    • Згодом українська спецслужба відкрила кримінальне провадження через російську пропаганду, яка звучала на території Києво-Печерської лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне