Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з архієпископом Грузинської Православної Церкви

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 грудня зустрівся із архієпископом Дманіським і Агарак-Таширським Зеноном, керуючим грузинськими парафіями у Великій Британії та Ірландії (Грузинська Православна Церква).

    Сторони обговорили поточну ситуацію у світовому Православ‘ї, міжконфесійні й державно-церковні взаємовідносини в Україні, триваючу російську агресію проти нашої держави та низку інших актуальних питань, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Архієпископ Зенон висловив свою підтримку українському народу та особисто Митрополиту Епіфанію, а також запевнив у своїх постійних молитвах за встановлення в Україні миру.

    Предстоятель ПЦУ подякував архієпископу за візит і висловив сподівання на продовження дружніх взаємовідносин.

    У спілкуванні також взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та архімандрит Кіріон (Інасарідзе).

    На початку року архієпископ Грузинської Церкви Зенон висловлював солідарність із Україною і нагадав про російську окупацію Грузії у 2008 році.

    Варто зазначити, що Грузинська Православна Церква досі не визнала автокефалії ПЦУ, попри те, що 13 архієреїв Грузинської Церкви відкрито підтримали визнання ПЦУ. Раніше Грузинський патріарх Ілля помолився за полеглих в Україні грузинів.

    Найсвіжіше

    Популярне