П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського Патріарха закликає українців нести світло Воскресіння Христового у світ

    5 травня у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл звершив Великодню Божественну Літургію у співслужінні ієромонаха Іова Височанського.
    Під час богослужіння були піднесені прохання до Бога за українське військо і справедливий мир в Україні.
    У своєму пасхальному привітанні Екзарх Вселенського патріарха, єпископ Команський Михаїл закликав українців не зводити свято Воскресіння Христового до їжі, а пам’ятати про його справжнє значення – перемогу над смертю, даровану нам Ісусом Христом.
    “Ми святкуємо вже третю сумну Пасху під час повномасштабного російського вторгнення”, – сказав владика Михаїл. “Але попри те, що наш народ потерпає від ворога, ми знаємо, що Христос воскресає, і воскресає нас, і в сльозах, і в наших бідах, і в наших утисках. І з Ним ми можемо перемогти і подолати абсолютно все.”
    Екзарх закликав вірян нести світло Воскресіння Христового у світ, допомагаючи ближнім, підтримуючи воїнів ЗСУ та тих, хто постраждав від війни.
    “Несімо воскреслого Христа своїм життям для всіх людей, які зустрічаються нам у житті”, – закликав владика Михаїл. “Допоможімо своєю любов’ю підтримати і воїнів ЗСУ, підтримати тих, хто вже, можливо, втратив сили через війну і знаходиться в такому депресивному стані, молитвою, вірою, любов’ю, допомогою. Підтримуймо одне одного. І пам’ятаймо, що воскреслий Христос завжди з нами.”
    Владика Михаїл також висловив віру в те, що Україна здобуде перемогу над ворогом і зможе жити в мирі.
    “Віримо, що воскреснуть від смутку душі наших громадян, і з воскреслим Христом ми подолаємо ворога і зможемо далі жити в мирній Україні, здобувши швидку перемогу”, – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне