Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископ, поранений ножем у сіднейській церкві, повертається до служіння

    Через два тижні після ножового поранення 15 квітня єпископ Мар Марі Еммануїл звернувся до натовпу, що зібрався в ассирійській церкві Христа Доброго Пастиря у Вейклі під час недільної вечірньої служби.

    Єпископ носив пов’язку на правому оці, коли виголошував проповідь арабською та англійською мовами, повідомляє christiantoday.com

    Під час проповіді арабською мовою Еммануїл розповів про травму ока, заявивши, що око можна розглядати як «жертву», маючи на увазі біблійні слова про те, що краще втратити око ніж цілим бути вкинутим у пекло. Він також сказав, що це слід сприймати як жест любові до мусульман. Єпископ Еммануїл поділився, що прощає свого нападника.

    «Я завжди буду молитися за тебе; я завжди буду бажати тобі тільки найкращого», – сказав Еммануїл.

    Еммануїл був поранений ножем посеред проповіді під час церковної служби. 53-річний чоловік провів кілька днів після поранення в лікарні, відновлюючись.

    Священнослужитель поділився своїми думками про свободу слова, оскільки останніми днями розгорілася судова суперечка між австралійським урядом і соціальною мережею X, яка раніше називалася Twitter. X і його власник Ілон Маск заявили, що будуть оскаржувати наказ австралійського уряду про видалення відео з нападом на єпископа. Платформі загрожують щоденні штрафи в розмірі 500 000 доларів.

    «Я звертаюся до нашого улюбленого австралійського уряду і нашого улюбленого прем’єр-міністра, шановного пана Албанезе. … Кожна людина має право на свободу слова і свободу віросповідання, кожна людина», – сказав Еммануїл.

    «Буддист має право висловлювати свої переконання, індуїст має право висловлювати свої переконання, мусульманин має право висловлювати свої переконання, атеїст має право висловлювати свої переконання. Християни також мають право висловлювати свої переконання”, – додав він, повідомляє The Guardian.

    Найсвіжіше

    Популярне