П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Ножове поранення в церкві в Сіднеї: австралійський єпископ пробачив нападника

    Єпископ Марі-Еммануїл, якого в понеділок поранив молодий чоловік у церкві в Сіднеї, поділився у відеозверненні, що він на шляху до одужання та вибачив свого кривдника.

    Про це пише Orthodox Times.

    У відео, опублікованому на YouTube, єпископ запевнив: «Я почуваюся добре, швидко одужую… Немає потреби для занепокоєння». Він отримав ножове поранення в голову та грудну клітку під час нападу в ассирійській православній церкві Христа Доброго Пастиря.

    «Я прощаю людину, яка це зробила, і кажу “ти мій син”. Я люблю вас і завжди буду молитися за вас. Я також прощаю того, хто послав вас на це», – додав єпископ Еммануїл.

    Нападник, 16-річний підліток, завдав тілесних ушкоджень і іншим присутнім віруючим, перш ніж його затримали. Він наразі перебуває на лікуванні в тій самій лікарні, що й єпископ.

    Лікар із Сіднея, Джамал Ріфі, який підтримує зв’язок із родиною нападника, повідомив, що вони були “шоковані” і “нездатні усвідомити жахливі дії свого сина”. За словами матері підлітка, у нього є проблеми з психічним здоров’ям.

    Під час інциденту постраждали близько 30 осіб, включаючи поліцейських, коли віруючі та члени ассирійської громади кинулися до церкви, вимагаючи видати їм нападника. 19-річного чоловіка, який не є членом церкви, звинуватили у заворушеннях.

    Єпископ Еммануїл закликав свою паству зберігати спокій і поважати закон. Він відомий своїми відвертими проповідями з різних суперечливих тем, які викликали сильну критику та ворожнечу в мережі.

    Найсвіжіше

    Популярне