Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Грузинської Церкви висловив солідарність із Україною і нагадав про російську окупацію Грузії у 2008 році

    Єрарх Грузинської Православної Церкви, архієпископ Дманіський та Агарак-Таширський, Великобританський і Ірландський Зенон надіслав листа послу України у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії Вадиму Пристайку.

    У листі єпископ Грузинської Церкви висловив солідарність з Україною і нагадав про російську окупацію Грузії та України.

    «Ваша величність, Від імені грузинської православної громади у Великій Британії, будь ласка, прийміть нашу солідарність із українською суверенною державою, яка стикається з російською окупацією. З великою тривогою ми спостерігаємо концентрацію російських військ по всій Україні. Цивілізований світ добре розуміє, що ми стоїмо перед загрозою насильства, яка матиме наслідки для всіх країн Східної Європи та басейну Чорного моря», – йдеться в оприлюдненому листі.

    «Наші народи, грузини та українці добре знають біль і почуття несправедливості, спричинені російськими вторгненнями. Ми сподіваємося, що після досвіду 2008 року з Грузією та 2014 року з Україною міжнародне суспільство зрозуміє небезпеку та зможе взаємодіяти з Росією з максимальними дипломатичними зусиллями, щоб запобігти пролиттю безневинної крові», – зазначив архієпископ.

    Єрарх Грузинської Церкви також передав українському послу запрошення приєднатися до них у Грузинському православному соборі в Лондоні на святкування Божественної літургії в одну із зручних для нього неділь.

    «…у цей дуже відповідальний момент, усі наші молитви звернені до українського народу: Нехай Бог миру дарує їм усі свої благословення та наповнить їхні межі миром. Амінь», – підсумував архієпископ Зенон.

    Нагадаємо, у січні 2022 року архієпископ Грузинської Церкви Зенон висловив підтримку Александрійській Церкві через антиканонічне вторгнення РПЦ в Африку. Єпископ Зенон закликав помолитись за РПЦ, щоб Бог звільнив їх від імперіалістичної ідеології.

    В грудні 2018 року архієпископ Зенон висловився про підтримку Православної Церкви України: «Чому Автокефалія Української церкви стає трагедією для сумлінних священнослужителів?». «Народ хоче, щоб його Першоієрарх очолював незалежну Церкву. Яке словоблуддя про незаконність цього є більшим за божественну справедливість цього?».

    Фото: https://credo.press/241096/

    Найсвіжіше

    Популярне