П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Російська пропаганда поширює відеозвернення військових-вірян УПЦ (МП)

    Російська пропаганда задоволена відеозверненнями, які опублікували кілька військовослужбовців Збройних Сил України. У відеозверненнях військові ЗСУ незадоволені, що СБУ обшукує монастирі, єпархії і храми УПЦ (в єдності з МП), називаючи це “гоніннями”. І це попри те, що СБУ вже показала беззаперечні докази антиукраїнської діяльності знайдені на цих об’єктах.

    Втім російській пропаганді, як і УПЦ (МП), теж вигідно розказувати про “гоніння” на Українську Православну Церкву (в єдності з Московським патріархатом).

    “Дедалі більше українських солдатів шоковано цими гоніннями і кажуть, що не розуміють, за що вони мають продовжувати воювати, коли влада зазіхає на найсвятіше”, – радіє російська пропаганда, повторюючи тези, які раніше озвучили в УПЦ МП на найвищому рівні.

    Ці побрехеньки підтримує і речник країни агресорки – росії дмітрій пєсков.

    «Українська сторона давно воює з російською православною церквою. Я б сказав, що це можна розглядати як чергову ланку в сукупності цих військових дій проти російського православ’я», – сказав Пєсков.

    Крім того, прессекретарка міністерства закордонних справ рф Марія Захарова після проведення обшуків у приміщеннях УПЦ МП назвала українську владу «безбожною»

    Таким чином віряни УПЦ МП, які є військовими ЗСУ зробили послугу для Кремля і російської пропаганди, яка опублікувала відеозвернення. По суті вони своїми словами допомогли ворогам, поширювати маніпулятивну і неправдиву інформацію, щодо обшуків СБУ і їх результатів, адже обшуки в УПЦ МП, це не гоніння на Церкву і за віру в Бога ніхто не збирається переслідувати вірян УПЦ МП. Обшуки СБУ проводяться для нейтралізації колаборантів в рясах.

    Що було раніше?

    Як повідомляв Духовний Фронт України у період війни УПЦ (МП) виступає проти РНБО, президента і СБУ.  В УПЦ МП просять вірян не вірити владі, не вірити новинам про знайдення «методичок кремля» на об’єктах УПЦ МП. Також в УПЦ МП вирішили використовувати авторитет військовослужбовців України, які є вірянами їхньої Церкви, щоб тиснути на владу і висловлювати лякалки про протести.

    Вже вийшло декілька відеозвернень військовослужбовців, які закликають «припинити гоніння на УПЦ». Одна із військових взагалі сказала, що СБУ «гонить справжніх патріотів доки ми тут боремося зі злочинцями». Вона також закликала «не гонити нашу віру», бо воїни ЗСУ нібито «прийдуть туди і будуть правомірним шляхом розбиратись».  Інший військовий ЗСУ каже, що «багато провокацій, гоніння…» і закликає «лишити Церкву у спокої».

    Це звичайні дешеві маніпуляції, адже Церкву ніхто не зачіпає. Напевно ці меседжі від військових ЗСУ розраховані на довірливий народ, а не на тих хто може аналізувати інформацію і дивитись на історію в ретроградному зрізі. Невже справжні військові теж, як і УПЦ МП не довірять доказам наданим СБУ? Невже і військовослужбовці-віряни УПЦ МП готові висловити недовіру діям СБУ?

    Що більше, є маса військових, які підтримують дії влади із заборони Московського патріархату в Україні, а також підтримують кримінальні провадження щодо колаборантів у рясах. Звісно ніхто із військових з такою думкою не потрапить на центральні канали УПЦ МП і на канали російських пропагандистів і його думку не поширить речник УПЦ МП Миколай Данилевич, бо в нього однобоке висвітлення ситуації, а не об’єктивне.

    Сумніваємось, що всі військові ЗСУ вважають поширення «методичок Кремля» і нацистську символіку в церквах УПЦ МП чимось «патріотичним», а заборону такої діяльності «гонінням на Церкву». Теж саме стосується висловлень єпископату УПЦ МП, який виправдовував вторгнення рф в Україну. Що більше один із Вінницьких архієреїв УПЦ МП назвав Україну «Малоросією». Також СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) на Кіровоградщині, який поширював «русскій мір».

    До слова, 10 грудня СБУ викрила диякона УПЦ (МП), який агітував за «приєднання» Запоріжжя до рф. 9 грудня СБУ виявила підозрілих осіб, зброю та російські агітки на об’єктах УПЦ (МП) в кількох областях, а також зібрала беззаперечні докази антиукраїнської діяльності архієпископа УПЦ (МП) в Почаєві. 8 грудня СБУ виявила російські паспорти, «перепустки федеральних радників рф» та прапор «новоросії» в єпархіях УПЦ МП. На думку воїнів-вірян УПЦ МП це теж нормально і патріотично і не заслуговує на заборону, а є «гонінням на церкву»?

    Відеозвернення військовослужбовців свідчать про те, як УПЦ МП, використовуючи віру в Бога захищає ідеї «руского міра». УПЦ МП робить це настільки майстерно, що навіть воїни, які захищають Україну не бачать нічого поганого в колаборантах в рясах у своїй церкві і не хочуть їхньої нейтралізації. Керівники УПЦ МП задурили голову тим, хто сам мав би бути патріотично й історично підкованим.

    Варто підкреслити, що СБУ не забороняє проводити богослужінь, не висуває безпідставні обвинувачення митрополитам і священникам УПЦ МП, не забороняє молитись вірянам УПЦ МП, а діє виключно в рамках конституції. Йде мова про заборону колабораціоністської діяльності УПЦ МП і результати обшуків підтверджують успішність роботи СБУ. Втім, в самій УПЦ МП вирішили поставити знак дорівнює між своєю колабораціоністською діяльністю і служінню Богу, тому почали волати про «гоніння не на колаборантів», а на «Церкву»  і противитись очищенню від колаборантів у власних рядах. Втім ніяких реальних доказів гоніння на Церкву в УПЦ МП не наводять. Ймовірно розуміють абсурдність власних слів в такому разі. Адже волати про «гоніння» вигідно тоді, коли не договорюєш до кінця і не відповідаєш за свої слова.

    Скріншот із пропагандистського російського каналу
    Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині, виявлено прапор так званої «новоросії» та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів. 

    Найсвіжіше

    Популярне