Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    «Філію рпц – геть з України»: у Чернівцях відбувся пікет проти УПЦ МП

    Біля території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП відбувся пікет проти діяльності московського патріархату в Україні, повідомляє acc.cv.ua

    Учасник бойових дій на сході України, керівник громадського формування «Буковинська народна комендатура» Дмитро Чернишов розповів про те, чому вирішив доєднатися до пікету: «Проаналізувавши дані, які оприлюднила СБУ після обшуків на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, зібрались ми для того, щоб упередити цю содомію, яка відбувається наразі. Така церква має бути забороненою законодавством України. Ми вимагаємо, щоб всіх, хто причетний до упц мп були притягнені до кримінальної відповідальності», – наголосив Дмитро Чернишов.

    Буковинці вимагають публічного засудження з боку УПЦ МП діяльності РПЦ щодо їх підтримки повномасштабного вторгнення в Україну. Також вони вимагають від УПЦ МП розірвання будь-яких відносин, в тому числі єпархіальних з РПЦ та забезпечення переходу парафій УПЦ МП до ПЦУ.

    Мітингарі також вимагають від органів місцевого самоврядування на території Чернівецької області прийняти звернення до керівництва держави про заборону діяльності релігійних організацій УПЦ МП за «антиукраїнську та антидержавницьку» позицію.

    Нагадаємо, раніше у Франківську місцеві активісти мітингували проти УПЦ (МП). Також Зеленський підписав рішення РНБО про заборону релігійних організацій, пов’язаних з росією.

    Найсвіжіше

    Популярне