Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ і священник УПЦ (МП) на Рівненщині подали до суду на депутатів

    Архієпископ УПЦ в єдності з Московським патріархатом Пимен та протоєрей УПЦ МП Віктор Земляний подають позов на ексдепутата Андрія Лозового та нардепку Соломію Бобровську. Про це заявили на своїх офіційних ресурсах. Керуючий єпархією у коментарі повідомив, що Віктору Земляного звинувачують у співпраці із рашистами і ворожими ЗМІ.

    Андрій Лозовий і справді на власній сторінці у фейсбук – звернувся до начальника рівненського управління СБУ Тимченка. Назвав Віктора Земяного громадянином РФ, та звинуватив у співпраці з силовиками рф, повідомляє “Рівне 1“.

    Віктор Земляний, якого судили за розповсюдження заборонених творів та розпал релігійної ворожнечі – був частим гостем на телебаченні країни-агресора. Де розповідав про переслідування та гоніння.

    Про це у колонці “Українській правді” сьогодні написала нардепка Соломія Бобровська. Наполягає, зараз саме час довести справу до кінця і покарати усіх, хто працював на окупантів. Головною причиною свавілля московського патріархата в Україні називає покровителів серед топ-посадовців.

    Ось ці слова нардепки стали приводом для позову у суд. Керівництво Рівненської єпархії УПЦ МП збирається відстоювати свою честь.

    СБУ підтвердила інформацію про знайдені на Рівненщині російські рублі. Десятки, якщо не сотні примірників пропагандистської літератури та громадян рф на території культових споруд. Тож чи понесуть відповідальність ті, хто працював на країну-окупанта, після масштабних обшуків, в тому числі і на теренах нашої області.

    Найсвіжіше

    Популярне