П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В монастирях Рівненської єпархії УПЦ МП знайдено пропагандистські матеріали, – ЗМІ

    Служба безпеки України провела обшук в приміщеннях Сарненської єпархії УПЦ в Рівненській області після анонімного повідомлення про те, що керівництво єпархії приховує ворожі ДРГ.

    Про це повідомив у Facebook професор кафедри історії в університеті “Острозька академія” Андрій Смирнов.

    “Як повідомляють рівненські пабліки, СБУ провела обшук у приміщеннях Сарненської єпархії УПЦ на Рівненщині після анонімного дзвінка, в якому повідомили про причетність керівництва єпархії у приховуванні диверсійно-розвідувальних груп, які зайшли з Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

    Смирнов додав, що на території монастирів єпархії знайдено пропагандистські матеріали і гроші.

    “В управлінні Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ виявлено кошти у сумі 800 тис. гривень та 17 500 доларів”, – зазначив він.

    Про те , що СБУ завершила перевірку в Корецькому Свято-Троїцькому жіночому монастирі на Рівненщині. Про це Суспільному на місці подій повідомила представниця монастиря, монахиня Саватія.

    Вона розповіла, які саме дії проводили правоохоронці.

    “Перевіряли телефони, паспорти, які наші контакти, з ким ми контактуємо. Ніяких протизаконних зв’язків у нас не було знайдено. Передивились будівлі наші, але нічого протизаконного у нас не знайдено. Ми нічим протизаконним не займаємось, ми народились в Україні, живемо в Україні і хочемо померти в Україні. Ми молимось за мир. Ми всі — за Україну”, — сказала Саватія.

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне