П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод УПЦ МП прийняв ряд кадрових рішень

    Синод УПЦ в єдності з Московським патріархатом ухвалив низку кадрових рішень, які стосуються єпархіального управління. Зокрема призначено нових єпископів на місця тих, які втекли до росії.

    Як повідомляють в пресслужбі УПЦ МП, У відповідь на рапорт про погіршення стану здоров’я, митрополит у Кіровограді Іоасаф звільнений від керування Кіровоградською єпархією УПЦ МП. Раніше СБУ провела в нього обшуки. Замість нього призначено архієпископа у Василькові Миколая. Митрополит Іоасаф надалі буде нести послух вікарія Київської Митрополії УПЦ МП.

    Єпископом у Сваляві, вікарієм Мукачівської єпархії УПЦ МП обрано архімандрита Іларія (Гаврильця), клірика Мукачівської єпархії УПЦ МП.

    Клірик Київської єпархії УПЦ МП архімандрит Іаков (Галандзовський) обраний “єпископом Дрогобицьким”, вікарієм Львівської єпархії УПЦ МП

    Митрополита УПЦ МП в Івано-Франківську  Серафима звільнено від керування Івано-Франківською єпархією УПЦ МП та почислено на спокій. Єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії  УПЦ МП обрано архімандрита Никиту (Сторожука), клірика Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, фігуранта бази “Миротворець”.

    Митрополит-колаборант УПЦ МП “Ізюмський” Єлисей звільнений від керування Ізюмською єпархією УПЦ МП та почислений на спокій. Замість нього обраний клірик Харківської єпархії УПЦ МП архімандрит Іоанн (Терновецький).

    Митрополита Роменського і Буринського Іосифа звільнено від управління Роменською єпархією УПЦ МП та почислено на спокій. Раніше він втік до росії. Замість нього Онуфрій призначив “єпископа Гостомельського” Тихона, який до цього був вікарієм Київської Митрополії.

    Найсвіжіше

    Популярне