Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій відсторонив архиєрея з Сумщини, який втік до Росії

    Глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій відсторонив митрополита “Роменського і Буринського” Іосифа (Масленнікова), який втік з Сумщини до Росії.

    Указ про призначення митрополита “Конотопського і Глухівського” Романа (Кимовича) новим тимчасовим керуючим єпархією оприлюднив священник Андрій Пінчук.

    “Призначити постійного керуючого єпархією може лише Синод, який, сподіваюсь, і прийме на найближчому засіданні кадрові рішення стосовно призначень постійних керуючих Ізюмською та Роменською кафедрами. Але обов‘язок Блаженнійшого (митрополита Онуфрія – ред.) – до визначення Синодом призначити на осиротілу кафедру (де духовно помер єпископ від русмирівського зілля) тимчасового керуючого”, – додав священник.

    Митрополит «Роменський і Буринський» УПЦ Московського патріархату Іосиф (Масленніков) втік до Росії під час повномасштабної війни в Україні. Відповідні фото Духовний Фронт України опублікував 3 жовтня. Митрополит УПЦ МП Іосиф засвітився на богослужінні 25 вересня в місті Верхотурьє Свердловської області Уральського округу. При чому цей єрарх досі числиться архієреєм УПЦ МП на офіційному сайті УПЦ МП і має кафедру в Сумській області.

    Найсвіжіше

    Популярне