П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП із Сум втік до росії та отримав російський паспорт

    Митрополит «Роменський і Буринський» УПЦ Московського патріархату Іосиф (Масленніков) втік до росії під час повномасштабної війни в Україні. Відповідні фото Духовний Фронт України опублікував 3 жовтня. Митрополит УПЦ МП Іосиф засвітився на богослужінні 25 вересня в місті Верхотурьє Свердловської області Уральського округу. При чому цей єрарх досі числиться архієреєм УПЦ МП на офіційному сайті УПЦ МП і має кафедру в Сумській області.

    Як повідомляє «Главком», українські спецслужби підтверджують регулярні перетини кордону митрополита УПЦ МП. Вони також повідомили, що Іосиф в період тимчасової окупації Криму отримав російський паспорт.

    В УПЦ МП запевняють, що поїздки Іосифа до росії є досить частими. Архієрей поїхав до Росії з благословення керуючого справами УПЦ МП митрополита Антонія (Паканича). Паканич є лідером проросійського крила в УПЦ МП і продовжує тримати тісні контакти з росією, а Іосиф є однією з довірених осіб із московським патріархом Кірілом (Гундяєвим).

    Візит митрополита УПЦ МП відбувся на початку мобілізації росіян на війну проти України, а також на фоні заяв патріарха РПЦ Кіріла про прощення гріхів окупантам, які помруть в Україні.

    На відео із телеканалу «Союз» архієрей УПЦ МП молиться з духовенством Московського патріархату за російське військо і мобілізацію.

    Єпископ УПЦ МП
    Єпископ УПЦ МП в Росії на богослужінні

    У відкритих базах даних Росії дійсно є інформація, що Маслєнников Олексій Олександрович подавав заяву на набуття російського громадянства.

    24 серпня 2018 року Маслєнников Олексій Олександрович 03.11.1978 року народження вже як громадянин РФ з паспортом № 3915008213 авіарейсом 554 авіакомпанії «Нордавіа» здійснив переліт з окупованого Сімферополя до аеропорту «Домодєдово».

    Також особа Маслєнников Олексій Олександрович 03.11.1978 року народження зі згаданим номером паспорта РФ значиться в російській базі даних «Жители РФ (связи) 2…».

    Можна встановити, де архієрей УПЦ МП з України отримав російський паспорт. Перші дві цифри документа означають регіон видачі, дві наступні – орган, який видав. Російські паспорти з серією 3915, за даними місцевих юристів, видавалися у тимчасово окупованому Севастополі (Крим).

    Підтвердження, що ці коди, закріплені саме за анексованим Кримом, можна знайти і на інших російських ресурсах.

    В УПЦ МП ніяк не відреагували на відвідини митрополитом Іосифом країни-агресора. За джерелами Духовного Фронту України, на своїй кафедрі в Ромнах Іосиф майже не служить і з’являється раз на два місяці. Він постійно жив в Запоріжжі.

    Також Іосиф був і учасником Собору УПЦ МП 27 травня 2022 в Феофанії і співслужив Онуфрію 23 липня 2022 року на свято преподобного Антонія в Лаврі. Відповідні фото з богослужіння це підтверджують.

    Роменська єпархія Української православної церкви Московського патріархату у березні цього року потрапила в окупацію. Місцеві жителі вибивали російських солдат. У місті Ромни російські військові, що стояли на дорозі, вдень 5 березня розстріляли АЗС з бійцями територіальної оборони, які намагалися зупинити ворожу колону. Один боєць загинув. Також ввечері 5 березня російські військові, які стояли колоною на дорозі, розстріляли дві цивільні машини. Автівки їхали зі сторони Сум. Трапилося це неподалік села Пустовійтівка. Однією автівкою була машина таксі, яка везла матір та її 17-тирічного сина. Таксист загинув на місці, жінка з сином потрапили до лікарні.

    Нагадаємо, в Кремлі на виступі владіміра путіна про окупацію областей України були помічений митрополит УПЦ МП Пантелеймон (Поворознюк). Також з ним був архімандрит УПЦ МП Алексій (Федоров), настоятель Свято-Успенського кафедрального собору у Херсоні та архимандрит УПЦ МП Іоанн (Прокопенко).

    Раніше з Ізюму під час контрнаступу ЗСУ втік до росії митрополит УПЦ МП Єлисей (Іванов).

    Найсвіжіше

    Популярне