Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Опитування: вплив РПЦ на росіян впав на 12% за 10 років

    Російська Церква стрімко втрачає вплив на росіян, тому путін робить ставку на іслам.

    Згідно з результатами опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), у 2022 році 51% росіян відзначають вплив Російської Православної Церкви насамперед на духовно-моральний стан суспільства, у той час, як у 2012 році так вважали 63%, повідомляють росЗМІ.

    У тому, що РПЦ занадто активно бере участь у житті суспільства і держави, впевнений 31% опитаних росіян. Вони вважають, що Московському патріархату варто приділяти більше уваги духовним і моральним питанням, а не суспільним і державним. Ще 30% вважають, що РПЦ будує відносини з державою саме так, як слід. У тому, що РПЦ має недостатній вплив на суспільне життя, впевнені 12% респондентів.

    Третина опитаних (33%) вважає, що РПЦ варто займатися тільки релігійними проблемами, не втручаючись у життя суспільства, 45% – що Церква повинна впливати на моральне і духовне життя всього суспільства, але не втручатися в політику і державні справи. Лише 13% респондентів думають, що РПЦ варто брати активну участь у вирішенні суспільних і державних проблем.

    Також у тому, що Церква має сильний вплив на життя російського суспільства, впевнені 9% опитаних. Ще 25% думають, що впливає, але несуттєво. У тому, що Моспатріархат практично не впливає на суспільне життя, впевнені 48% опитаних.

    Нагадаємо, у РПЦ скаржаться на проблеми з відправкою капеланів на війну проти України, через проблеми із соцпакетом. Також у Моспатріархаті назвали напад росії на Україну «захистом».

    Найсвіжіше

    Популярне