Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    «Відсутні соціальні гарантії»: у РПЦ скаржаться на проблеми з відправкою капеланів на війну проти України

    Єрарх Московського патріархату митрополит Курганський і Білозерський Даниїл скаржиться на поганий соціальний пакет, через що священники РПЦ не хочуть відправлятись на війну проти України. Відповідна інформація опублікована в офіційному акаунті єпархії в соцмережі, передають росЗМІ.

    «Багато зауральських священників просяться добровольцями на передову, але існують проблеми з їх відправленням: це і відсутність їх заміни на приходах, і неясний статус в зоні СВО (війни рф проти України, – ред.), відсутність соціальних гарантій для сімей і багато іншого», — говорить єрарх РПЦ. Він зазначив, що ці питання зараз обговорюються на рівні Московської патріархії.

    У Курганській митрополії РПЦ є перший ліквідований Збройними Силами України священник — отець Євфимій. Він був настоятелем храму в селі Красномильськоє Шадринської єпархії РПЦ. Євфимія ліквідували 25 вересня, «при виконанні пастирських обов’язків за духовним кормленням сводної казацької добровольчої бригади „Дон“ імені Архістратига Михаїла».

    Нагадаємо, ЗСУ вже ліквідували трьох священиків РПЦ, які приїхали підтримувати окупантів на війні. В одного з них в прямому сенсі під рясою були погони.

    Деякі з капеланів РПЦ розповідали мобілізованим, що росіяни «воюють самі із собою» в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне