Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У вас колаборантів значно більше: Данилевич відповів СБУ на звинувачення в колабораціонізмі

    Речник УПЦ МП Миколай Данилевич звинуватив ЗМІ в однобокому висвітленні кількості колаборантів серед кліриків УПЦ МП. Він каже, що в СБУ їх значно більше ніж в УПЦ МП.

    «…журналісти, які пишуть про це питання, однобоко його висвітлили, оминаючи слова очільника СБУ, що ворожий вплив здійснюється по різних напрямках суспільного життя», – зазначив 1 листопада речник УПЦ МП протоєрей Миколай Данилевич у своєму Telegram-каналі.

    Данилевич каже, що в УПЦ МП є «одиничні випадки колабораціонізму» і «ніхто цього не заперечує і не виправдовує»

    Речник УПЦ МП нагадав, що в СБУ минулого тижня заявили про 33 кримінальні справи щодо священнослужителів УПЦ МП, а в.о. голови СБУ Малюк назвав УПЦ МП «ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури».

    Данилевич каже, що не тільки в УПЦ МП є ворожа агентура, вона «працює за різними напрямами: і з військового, і з правоохоронного блоку, і в політиці, також є збір легальної інформації з відкритих джерел. Вони мають багатогранну діяльність».

    Спікер УПЦ МП наголосив, що показує «масштаби цього явища в державних і силових структурах, кількість яких незрівнянно більша за кількість таких же випадків у Церкві (УПЦ МП, – ред.). Тому в цих питаннях слід мати холодну голову та не підігрівати розділові лінії у суспільстві».

    «…слідчі ДБР від початку повномасштабної війни, розв’язаної Росією, порушили стосовно правоохоронців та державних посадовців 420 кримінальних справ за фактами держзради і колабораціонізму. Окремо, Голова Нацполіції Ігор Клименко заявляв про 1358 фактів співпраці з ворогом», – зазначає священник УПЦ МП Миколай Данилевич.

    Нагадаємо, кілька днів тому в СБУ заявили, що розуміють всі можливі загрози ворожого впливу в діяльності УПЦ (МП), тому якісно відпрацьовують цей напрям. За словами керівника української спецслужби, це середовище є ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури. Виявлено 33 підозрюваних серед священнослужителів УПЦ МП.

    Також СБУ викрила митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на роботі в інтересах рф. Крім цього СБУ провела обшуки у керівництва УПЦ МП у Кіровоградській області.

    Що цікаво, за кілька днів до повномасштабного вторгнення Данилевич репостив допис Новінського і переконував, що «війна з рф буде лише в телевізорі».

    Найсвіжіше

    Популярне