П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив на Київщині новозбудований храм

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 31 жовтня 2022 року звершив у Білій Церкві, що на Київщині, освячення престолу та новозбудованого храму на честь святого апостола і євангелиста Луки й очолив у ньому Божественну літургію.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, настоятель храму отець Леонід Бачинський та запрошене духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Під час відправи молилися численні віряни та міський голова Білої Церкви Генадій Дикий.

    Після прочитання Євангелія Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    За богослужінням митрополит Епіфаній відзначив отця Леоніда черговою священничою нагородою – піднесенням до сану протоієрея.

    На Божественній літургії лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Наприкінці відправи Блаженнійший владика звернувся до вірян з першосвятительським словом та привітав громаду з освяченням престолу й храму.

    «Сьогодні ми освятили будівлю, яка з цього часу стає особливою. Адже тут особливим чином подаватиметься і виявлятиметься благодать Божа. Тут усі віруючі будуть гуртуватися навколо найвищої святині – спільної чаші Тіла і Крові Спасителя», – зокрема сказав предстоятель.

    «Зараз ми рухаємося складним і тернистим шляхом. Однак в цей непростий час випробувань війною ми ще більше усвідомлюємо, що без Бога не можемо робити нічого. Тож щоби надіятися на Господню допомогу ми і самі маємо бути милосердними до наших ближніх і виявляти свою любов до тих, хто цього зараз особливо потребує. Саме любов є вічною чеснотою Царства Небесного, а там де її немає, там панує гріх та зло і це ми чітко бачимо на прикладі російських окупантів. Тож єднаймося в любові до Богом даної Батьківщини, плекаймо міцну віру і з Господньою допомогою отримаємо омріяну перемогу», – підсумував Його Блаженство.

    Окрім того, митрополит Епіфаній вручив настоятелю іменну єпітрахиль та відзначив благодійників і будівничих храму церковними нагородами.

    Отець Леонід від імені громади та від себе особисто подякував Предстоятелю за спільну молитву та подарував йому Білоцерківську ікону Божої Матері.

    Завершилося Богослужіння уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне