Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Подяки злочинцям: єрархи Сербської Церкви приїхали в гості до РПЦ

    Сербська Православна Церква продовжує підтримувати РПЦ, яка благословляє кровопролитну війну проти православного народу України.

    17 жовтня ієрархи Сербської Православної Церкви – митрополит Чорногорсько-Приморський Іоаннікій та єпископ Славонський Іоанн відвідали Відділ зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату, де відбулася їхня зустріч із головою ВЗЦЗ митрополитом Волоколамським Антонієм (Севрюком).

    Під час бесіди, що пройшла «в теплій атмосфері братнього взаєморозуміння», сторони обговорили стан і перспективи розвитку відносин між Російською і Сербською Православними Церквами, зазначили на сайті ВЗЦЗ РПЦ.

    На завершення зустрічі голова ВЗЦЗ і його гості обмінялися пам’ятними подарунками.

    18 жовтня, в день пам’яті Собору Московських святителів, митрополит Чорногорсько-Приморський Іоанникій і єпископ Славонський Іоанн співслужитимуть патріарху Московському Кірілу в Успенському соборі Кремля.

    Варто зазначити, що за російські гроші будується храм святого Сави у Белграді і який належить Сербській Православній Церкві, яка категорично проти визнання ПЦУ. У РПЦ зазначають, що особливу роль у оздобленні сербського храму зіграв Іларіон (Алфєєв). Раніше сербський патріарх дякував РПЦ за надані кошти для Сербської Церкви і хвалив очільника УПЦ МП Онуфрія (Березовського).

    Таким чином серби продовжують дякувати Росії та РПЦ за надані кошти на реставрацію Собору в Белграді і політичну підтримку. Дружба між росією і Сербією продовжує зміцнюватись, незважаючи на очевидні злочини путінського режиму.

    Нещодавно Сербський патріарх освятив храм в хорватському місті, яке у 1991 році вщент знищили серби. Також патріарх Порфирій вручив проросійському політику Орбану найвищу нагороду Сербської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне