П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Сербський патріарх освятить храм в хорватському місті, яке у 1991 році вщент знищили серби

    15 жовтня патріарх Сербський Порфирій освятить храм в хорватському місті Вуковар, яке раніше вщент знищили серби. Це містом можна назвати хорватським Маріуполем, яке в 1991 серби знищили вщент і вбили тисячі цивільних (в тому числі українців які там проживають з кінця 19 сторіччя). Тер в цьому місті буде храм Сербської Православної Церкви.

    Перед Собором патріарха зустрів Преосвященний Єпископ Осечопольський і Бараньський пан Херувим, митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєм) з кількома архієпископами, духовенством, ченцями та людьми, повідомляє сайт Сербської Церкви.

    У неділю, 16 жовтня, о 9 годині ранку буде відслужена Свята Літургія з чином освячення храму.

    Як видно Сербія і росія браття по вбивствах і злочинах та поступають однаково. Не дивно, що Сербський патріархат залишається вірним союзником Московської Церкви.

    Раніше РПЦ заявила, що буде відновлювати храми УПЦ МП на окупованих територіях України. Також на русифікацію українців через РПЦ, Кремль виділив мільйони рублів.

    У 1991 році під Вуковаром сербські війська вчинили масове вбивство. Це найбільша різанина хорватської війни за незалежність. Її жертвами стали від  близько 250 цивільних осіб і військовослужбовців, здебільшого хорватів, хоча серед розстріляних були і кілька сербів, які захищали Вуковар, були боснійці, угорці. Також під час різанини вбили 25 представників української та русинської національності. Імена вбитих включають одну жінку, одного 77-річного дідуся і одного 16-річного юнака.

    Фото: spc.rs

    Найсвіжіше

    Популярне