П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ буде відновлювати храми УПЦ МП на окупованих територіях України

    Російська православна церква веде роботу з відновлення храмів на тимчасово окупованих територіях Донеччини і Луганщини, які отримали пошкодження від обстрілів рашистів, і вже отримала 152 такі заявки, повідомляється в журналах Синоду РПЦ, який пройшов у 13 жовтня у Москві, інформує Духовний Фронт України.

    Більшість із представлених об’єктів розташовуються на території Сєверодонецької, Донецької та Горлівської єпархій УПЦ МП, проте у журналі №94 Синоду РПЦ не вказано, що ці єпархії досі підпорядковуються Онуфрію. 

    Наприкінці червня відбувся виїзд представників Фінансово-господарського управління Московського патріархату щодо оглядів храмів на місцях в тимчасово окуповані області України.

    За результатами поїздки розпочалися роботи у 12 храмах УПЦ МП. Два храми на території Маріуполя та один храм у Горлівці відновленню не підлягали, зазначають в Московському патріархаті.

    У РПЦ планують другу поїздку співробітників Фінансово-господарського управління.

    У самій УПЦ МП ніяк не коментують це рішення Російської Православної Церкви.

    Раніше Духовний Фронт України писав, що на русифікацію українців через РПЦ, Кремль виділив мільйони рублів. Також фонд Путіна виділив РПЦ мільйони рублів на «підтримку біженців».

    Гранти розподілили наступним чином:

    • ініціатива “комплексної медико-соціальної допомоги жителям Донбасу та України”, яку запропонувала Центральна клінічна лікарня святителя Алексія митрополита Московського – 49,8 мільйона рублів;
    • проект “Церковна допомога біженцям” відділу з церковної благодійності та соціального служіння РПЦ – 27,4 мільйона рублів;
    • “Гумконвой Захар Прилєпін” по відправці гуманітарної допомоги жителям “ЛДНР” – 22,8 мільйона рублів;
    • “Оплот Донбасу”, який нібито повинен був допомагати жителям Ізюма – 14,9 мільйона рублів.

    У самій росії у храмах РПЦ пропонують розв’язувати фінансові проблеми, вирушивши на війну з Україною. За даними ДЕСС за півроку війни 205 храмів зазнали руйнувань – найбільше серед УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне