Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Звільнений з російського полону капелан ПЦУ відвідав Ставропігію Вселенського патріарха

    2 жовтня у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі екзарх Вселенського патріарха єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію у співслужінні священника ПЦУ Василя Вирозуба, який потрапив 25 лютого до полону російських окупантів.

    Про це повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського патріархату в Україні».

    Екзарх Вселенського патріарха подякував отцю Василю за візит до Ставропігії Вселенського патріарха в Україні.

    «Ви своєю присутністю, як капелан, підтримуєте наших Захисників, Збройні Сили України, які захищають нас з вами і наближають перемогу. Хай Господь благословить вас і укріпить», – сказав єпископ Команський Михаїл.

    Своєю чергою отець Василь Вирозуб запросив єпископа Михаїла, щоб він відвідав землю Одеську.

    Нагадаємо, отець Василь Вирозуб – один із тих, хто 25 лютого рушив на пошуково-рятувальному судні «Сапфір» до острова Зміїний, аби забрати тіла українських захисників.

    Команда судна потрапила в полон російської армії. У ворожому полоні отець Василь разом із іншими членами судна «Сапфір» пробув 70 днів. За цей час його допитували по кілька разів на день.

    Рашисти цікавилися у каплана, навіщо вирішили забирати тіла зі Зміїного, на яке відділення СБУ працюють, чи беруть участь в «Азові» та «Правому секторі». Тиснули психологічно, утім справжні катування почалися у фільтраційному таборі Бєлгородської області, а потім у СІЗО. Цькування собаками, побиття кийками та електрошокером – були улюбленими катуваннями росіян, згадує священнослужитель.

    Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня капелана ПЦУ Василя Вирозуба, настоятеля Свято-Троїцького храму в Одесі, який спасав військових на острові Зміїний.

    Нині отець Василь повернувся до своєї роботи в храмі. Допомагає священнослужитель і тим, чиї близькі й досі в полоні.

    Найсвіжіше

    Популярне