Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    До того, що смерть на війні «змиває всі гріхи», додумались тільки в сучасній РПЦ, – богослов

    Грузинський богослов Мамука Путкарадзе прокоментував останні заяви патріарха РПЦ про те, що смерть на війні проти України «змиває всі гріхи».

    «Я не можу пригадати обіцянок відпущення всіх гріхів після смерті на війні з вуст предстоятелів Російської православної церкви. Це характерно для середньовічного католицтва. Коли закликали до хрестових походів, наприклад. У деяких відгалуженнях мусульманства теж таке є: середньовічні асасини, нинішні шахіди. Але це все – релігійні війни. До того, що смерть на війні проти одновірців „змиває всі гріхи“, додумалися тільки в сучасній РПЦ», – пише богослов у Фейсбуці.

    Він зазначив, що формально патріарх Кіріл звертається не тільки до росіян. Парафіяни УПЦ МП мають усі підстави сприймати його слова і на свій рахунок, але вони воюють в Збройних Силах України.

    «І ця людина – автор книги „Свобода і відповідальність: у пошуках гармонії. Права людини і гідність особистості“», – підсумував Мамука Путкарадзе.

    Нагадаємо, раніше МВС Естонії викликало до себе митрополита РПЦ через заяви Кіріла. Також на думку богослова Кирила (Говоруна) патріарх Московський проповідує релігійний тероризм.

    Найсвіжіше

    Популярне